NA START
-
Siekany tatar wołowy 54 zł
gorczyca, marynowany podgrzybek, piklowana cebulka, świeże zioła
-
Krewetki tygrysie 54 zł
chili, szalotka, pietruszka, oliwa extra virgin, włoskie pieczywo
ZUPY
-
Rosół wołowo-drobiowy 20 zł
z kruchą wołowiną, makaron, marchewka, pietruszka
-
Żur śląski 28 zł
jajo na twardo, biała kiełbasa
-
Krem z dyni 23 zł
oliwa truflowa, grecki jogurt
-
Zupa rybna 33 zł
mule, krewetki, kalmary, ośmiorniczki
SAŁATKI
-
Sałatka Cesarska 39 zł
grillowana pierś z kurczaka, sałata rzymska, sos anchois, pomidor koktajlowy, boczek
-
Bukiet sałat z kozim serem 39 zł
piklowany burak, malinowy ocet balsamiczny, gruszka
DANIA GŁÓWNE
-
Filet z kurczaka zagrodowego supreme 44 zł
maślane puree ziemniaczane, palona marchew, sos rozmarynowy, konfitowana szalotka
-
Policzek wieprzowy 46 zł
ziemniak palony, brokuł, kurki, sos musztardowy
-
Rolada wołowa 51 zł
kluski śląskie, czerwona kapusta, sos pieczeniowy
-
Kotlet schabowy z kością 49 zł
puree ziemniaczane z cebulką i boczkiem, kapusta zasmażana
-
Pierogi nadziewane kaczką konfitowaną 47 zł
skwarki, duszony por, szalotka, żurawina
-
Filet z pstrąga 47 zł
papardelle, pomidory, kapary, czarna oliwka
-
Kark z dzika 51 zł
palone ziemniaki, pieczony korzeń z pietruszki, sos z czosnkiem
-
Risotto z borowikiem 39 zł
pietruszka, śmietanka, parmezan
-
Pieczarka portobello 38 zł
śmietanka, gorgonzola, por, świeże zioła
DANIA Z WOŁOWINY DOJRZEWAJĄCEJ
-
Stek z polędwicy 220 g 89 zł
borowik, puree ziemniaczane, brokuł
-
Stek z antrykotu 220 g 72 zł
warzywa korzeniowe, sos tymiankowy, frytki stekowe
DESERY
-
Szarlotka na ciepło 26 zł
-
Duszone śliwki pod kruszonką 23 zł
beza, śmietanka
-
Brownie czekoladowe 27 zł
-
Lody rzemieślnicze 22 zł
(zapytaj kelnera o dostępne smaki)
MENU DZIECIĘCE
-
Domowy rosołek 19 zł
z makaronem
-
Pomidorowa 19 zł
z makaronem
-
Gnocchi 24 zł
z czekoladą
-
Naleśniki 21 zł
z owocami
-
Nuggesty drobiowe 25 zł
puree ziemniaczane, warzywa gotowane