NA START
-
Siekany tatar z polskiej polędwicy wołowej 50 zł
gorczyca, marynowany podgrzybek, piklowana cebulka, świeże zioła
-
Krewetki Black Tiger 50 zł
zielone sałaty, seler naciowy, pomidor koktajlowy, fenkuł
ZUPY
-
Rosół wołowo-drobiowy 20 zł
z kruchą wołowiną
-
Żur śląski 28 zł
puree ziemniaczane, jajo na twardo
-
Krem z kiszonych młodych buraków 26 zł
oliwa truflowa, grecki jogurt
-
Zupa rybna "Bouillabaisse” 32 zł
dorsz, mule, krewetki
SAŁATKI
-
Sałatka Cesarska 40 zł
grillowana pierś z kurczaka, sałata rzymska, sos anchois, pomidor koktajlowy
-
Kozi ser 36 zł
piklowany burak, bukiet sałat, karmelizowana gruszka, czekoladowy ocet balsamiczny
DANIA GŁÓWNE
-
Konfitowane udko z kaczki 51 zł
palone ziemniaki, zielony szparag, karmelizowana gruszka, wiśniowy demi glace
-
Wolno gotowany polik wołowy 49 zł
puree, musztarda francuska, piklowana czerwona kapusta, sos tymiankowy
-
Rolada wołowa 51 zł
kluski śląskie, czerwona kapusta, sos pieczeniowy
-
Kotlet schabowy z kością 51 zł
ziemniak w koszulce, kapusta z koperkiem
-
Polędwica z dorsza 49 zł
cytrusowe risotto, brokuł Bimi, świeże zioła
-
Pappardelle 37 zł
zielony szparag , borowik, pietruszka, czosnek, oliwa
-
Gnocchi buraczane 46 zł
wędzony pstrąg (wyrób własny), serek mascarpone, orzech włoski, seler naciowy, pietruszka, czosnek, oliwa
DANIA Z WOŁOWINY DOJRZEWAJĄCEJ
-
Stek z rostbefu 250 g 84 zł
z ziemniakiem palonym, warzywami grillowanymi oraz sosem pieprzowym
-
Stek z polędwicy 200 g 89 zł
z ziemniakiem palonym, warzywami grillowanymi oraz sosem pieprzowym
-
Stek z antrykotu 250 g 79 zł
z ziemniakiem palonym, warzywami grillowanymi oraz sosem pieprzowym
DESERY
-
Sernik gotowany 24 zł
krem czekoladowy, świeże owoce
-
Krem cytrynowy 24 zł
beza, żel wiśnia
-
Lody rzemieślnicze 19 zł
(zapytaj kelnera o dostępne smaki)
MENU DZIECIĘCE
-
Domowy rosołek 18 zł
z makaronem
-
Pomidorowa 18 zł
z makaronem
-
Naleśniki 19 zł
z czekoladą
-
Nuggesty drobiowe 25 zł
puree ziemniaczane